Enzime: modul în care funcționează și ce fac

Enzime: modul în care funcționează și ce fac

Enzimele ajută la accelerarea reacțiilor chimice în corpul uman. Sunt esențiale pentru respirație, digerarea alimentelor, a funcției musculare și nervoase, printre mii de alte roluri.

Fiecare celulă din corpul uman conține mii de enzime. Enzimele oferă ajutor pentru facilitarea reacțiilor chimice în cadrul fiecărei celule.

Deoarece nu sunt distruse în timpul procesului, o celulă poate reutiliza fiecare enzimă în mod repetat. Enzimele ajută la funcții specifice care sunt vitale pentru funcționarea și sănătatea generală a corpului.

Acest articol revizuiește care sunt enzimele și rolurile pe care le joacă în diferite părți ale corpului.

Bazele

Majoritatea enzimelor intenskin pret sunt proteine, deși unele sunt molecule de acid ribonucleic (ARN). Moleculele de ARN traduc informațiile din ADN și creează proteine.

Fiecare celulă conține mii de enzime, oferind ajutor specific în întregul corp.

Enzimele ajută la reacțiile chimice care mențin o persoană în viață și bine. De exemplu, ele îndeplinesc o funcție necesară pentru metabolism, procesul de descompunere a alimentelor și a băuturii în energie.

enzimele accelerează (catalizează) reacțiile chimice în celule. Mai precis, acestea scad pragul necesar pentru a începe reacția prevăzută. Acestea fac acest lucru prin legarea la o altă substanță cunoscută sub numele de substrat.

Ce fac enzimele?

Enzimele oferă sprijin pentru multe procese importante din corp. Unele exemple includ:

 • Sistemul digestiv: enzimele ajută organismul să descompună moleculele complexe mai mari în molecule mai mici, cum ar fi glucoza, astfel încât corpul să le poată folosi ca combustibil.
 • Replicare ADN: Fiecare celulă din corp conține ADN. De fiecare dată când o celulă se împarte, celula trebuie să -și copieze ADN -ul. Enzimele ajută în acest proces prin dezlegarea bobinelor ADN.
 • Enzimele hepatice: ficatul descompune toxinele din corp. Pentru a face acest lucru, folosește o serie de enzime facilitarea procesului de distrugere a toxinelor.

Alte activități pe care Enzimele le ajută să includă:

 • Producția de hormoni
 • Reglarea celulelor
 • Crearea mișcării pentru a face contractul muscular
 • Transportul materialelor în jurul unei celule
 • Respiration
 • Semnal Transducție

Cum funcționează enzimele

Modelul „Lock and Key” a fost propus pentru prima dată în 1894. În acest model, site -ul activ al unei enzime este o formă specifică și numai Substratul se va încadra în el, cum ar fi o blocare și o cheie.

Un model mai nou, modelul indus de potrivire, ajută la reacții între substraturi și site-uri active care nu sunt potrivite.

În acest model, site -ul activ schimbă forma pe măsură ce interacționează cu substratul. Odată ce substratul se blochează complet și în poziția exactă, cataliza poate începe.

Condițiile perfecte

Enzimele pot funcționa doar în anumite condiții. Majoritatea enzimelor din corpul uman funcționează cel mai bine la aproximativ 98,6 grade Fahrenheit (F) (37 ° C), care este temperatura tipică a organismului. La temperaturi mai scăzute, acestea pot funcționa totuși, dar mult mai lent.

Dacă temperatura este prea mare sau dacă mediul este prea acid sau alcalin, enzima schimbă forma; Aceasta modifică forma site -ului activ, astfel încât substraturile să nu se poată lega de acesta. Aceasta este denaturarea.

Enzime diferite tolerează diferite niveluri de aciditate. De exemplu, enzimele din intestine funcționează cel mai bine la aproximativ 8 pH, în timp ce enzimele din stomac funcționează cel mai bine la aproximativ pH 1,5, deoarece stomacul este mult mai acid.

cofactori

Unele enzime Nu pot funcționa decât dacă se atașează la o moleculă specifică non-proteică, cunoscută sub numele de cofactori. Există două tipuri de cofactori, ioni și coenzime.

ioni sunt molecule anorganice care se leagă slab de enzimă pentru a se asigura că poate funcționa. În schimb, coenzimele sunt molecule organice care, de asemenea, se leagă ușor și permit unei enzime să -și facă treaba.

Când un cofactor se leagă strâns de o enzimă, este cunoscut ca grup protetic.

Inhibarea

Pentru a se asigura că sistemele organismului funcționează corect, uneori este necesar să încetinească funcția enzimei. De exemplu, dacă o enzimă face prea mult un produs, atunci organismul are nevoie de o modalitate de a reduce sau de a opri producția.

mai mulți factori pot limita nivelurile de activitate ale enzimei, inclusiv:

 • Inhibitori competitivi: Această moleculă de inhibitor blochează locul activ, astfel încât substratul trebuie să concureze cu inhibitorul pentru a se atașa de enzimă.
 • Inhibitori necompetitivi: Această moleculă se leagă de o enzimă undeva decât în ​​afară situl activ și reduce cât de eficient funcționează.
 • Inhibitori necompetitivi: acest inhibitor se leagă de enzimă și substrat. Produsele părăsesc site -ul activ mai puțin ușor, ceea ce încetinește reacția.
 • Inhibitori ireversibili: Acesta este un inhibitor ireversibil, care se leagă de o enzimă și îl inactivează permanent.

Exemple de enzime specifice

Mii de enzime din corpul uman există pentru a îndeplini aproximativ 5.000 de funcții diferite. Câteva exemple includ:

 • Lipaze: Acest grup de enzime ajută la digerarea grăsimilor din intestin.
 • Amilază: în salivă, amilaza ajută la schimbarea amidonului în zaharuri.
 • Maltază: Aceasta apare și în salivă și rupe maltoza zahărului în glucoză.
 • Trypsin: aceste enzime descompun proteinele în aminoacizi din intestinul subțire.> Lactaza: Lactaza rupe lactoza, zahărul în lapte, în glucoză și galactoză.
 • acetilcolinesteraza: aceste enzime descompun neurotransmițătorul acetilcolină la nervi și mușchi.
 • Helicază: Enzimele helicazei Unravel ADN.
 • ADN polimerază: aceste enzime sintetizează ADN -ul din dezoxiribonucleotide.

Tipuri de enzime

Experți descompun enzimele în mai multe tipuri diferite bazate pe pe baza funcțiile pe care le îndeplinesc în corp. Diferitele tipuri includ:

Corpul are nevoie de toate tipurile diferite pentru a funcționa corect.

Rezumatul

Enzimele joacă un rol important în zi până la zi Ziua alergării corpului uman. Enzimele funcționează prin combinarea cu molecule pentru a începe o reacție chimică. Ei funcționează cel mai bine la anumite niveluri de pH și temperaturi.

joacă un rol vital în funcționarea corectă a sistemului digestiv, a sistemului nervos, a mușchilor și multe altele.

 • Biologie/biochimie
 • Gastrointestinală/Gastroenterologie

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială